Cand se folosesc luminile de avarie
Cand se folosesc luminile de avarie

Cand se folosesc luminile de avarie la masina


Cand se folosesc luminile de avarie. Afla cand este legal sa folosesti aceste lumini care ii atentioneaza pe ceilalti participanti la trafic. Cum se folosesc aceste lumini si de ce sunt recomandate.

Cand se folosesc luminile de avarie

Cand se folosesc luminile de avarie
Cand se folosesc luminile de avarie

Daca esti sofer incepator sau pur si simplu ai uitat cand este voie sa folosesti luminile de avarie ale masinii, o sa iti spunem cand ai voie si de ce. Nu vorbim despre situatiile in care unii soferi pur si simplu stationeaza in locuri interzise si se folosesc de aeste lumini, ci despre ce spune legea.

Dupa cum o spune si numele, aceste lumini se folosesc atunci cand exista o avarie. Legea permite soferului sa le foloseasca pentru a ii informa pe ceilalti participanti la trafic de faptul ca autovehiculul pe care il conduce are o avarie sau functioneaza intr-un mod anormal.

Citeste si: Cand se schimba distributia pe lant sau pe curea la o masina

Luminile de avare sunt, practic, o informare pentru ceilalti soferi pentru a lua masuri de siguranta sau pentru a primi o mana de ajutor. Asta in cazul in care pe acel drum circula si soferi cu simt de raspundere.

In cazul in care masina are o pana de cauciuc, o avarie la motor, combustibilul s-a terminat, a avut loc un accident sau pur si simplu nu mai functioneaza, acela este momentul cand se folosesc luminile de avarie.

In cazul in care circuli la drum lung sau pe autostrada si sensul de mers se blocheaza, este indicat ca ultimul sofer din coloana sa foloseasca luminile de avarie pana la aparitia unei alte masini.

Acest lucru se face pentru a ii avertiza pe ceilalti participanti la trafic de faptul ca circulatia este blocata. Mai mult decat atat, se evita si un posibil accident, deoarece multi soferi pot fi neatenti.

Cand nu este indicat sa folosesti aceste semnale luminoase?

Semnalizare
Semnalizare

Una dintre cele mai populare metode de a „multumi” altor soferi de faptul ca te-au lasat sa intri pe banda de circulatie sau sa iesi de pe o straduta laterala, este sa folosim luminile de avarie.

Daca si tie ti s-a intamplat, trebuie sa stii ca acest lucru este interzis. Totusi, este tolerat pentru ca nu reprezinta o manevra periculoasa si nici nu prezinta un pericol pentru ceilalti soferi.

Citeste si: Cand se schimba discurile de frana la masina

Expertii recomanda sa ridicam mana, pentru a ne arata recunostinta. Nu uita ca masina este deja dotata cu lumini care indeplinesc rolul de a semnaliza pozitia sau stationarea.

Nu uita ca folosirea gresita a acestor lumini de avarie poate sa puna in pericol ceilalti soferi. Asadar, siguranta este mult mai importanta!


Like it? Share with your friends!

Cristian P.