Cand se culeg coacazele si ce beneficii au aceste fructe
Cand se culeg coacazele si ce beneficii au aceste fructe

Cand se culeg coacazele si ce beneficii au aceste fructe


Cand se culeg coacazele. Afla care este perioada ideala pentru a le culege, dar si ce beneficii au aceste fructe pentru organism. Ce trebuie sa stii daca si tu ai cultivat aceste fructe in gradina ta!

Cand se culeg coacazele si ce beneficii au aceste fructe – Cuprins:

Beneficii coacaze

Beneficii coacaze
Beneficii coacaze

In cazul in care nu stiai, aceste fructe de padure sunt extrem de bogate in fitonutrienti si antioxidanti, asa ca nu este de mirare faptul ca ofera foarte multe beneficii pentru sanatate. Iata ce trebuie sa stii inainte sa afli cand se culeg coacazele.

Coacazele te vor ajuta sa iti mentii greutatea corporala. Datorita faptului ca sunt fructe hipocalorice, aceste fructe te vor ajuta sa iti mentii dieta, iar o portie de coacaze nu va depasi 63 de kcal.

Bineinteles, tranzitul intestinal va fi reglat si imbunatatit atunci cand o sa consumi 100 grame de coacaze pe zi. Digestia va fi si ea reglata, iar daca ai probleme cu constipatia sau alte probleme digestive, coacazele te vor ajuta.

Citeste si: Cand se culege zmeura si cum pastrezi fructele

Si sistemul imunitar va fi imbunatatit atunci cand consumi coacaze, datorita continutului mare de vitamina C. Mai mult decat atat, consumul de coacaze va mentine sanatatea pielii, va ajuta la vindecarea rapida a leziunilor, iar datorita faptului ca vitamina C este un antioxidant puternic, riscul de aparitie al cancerului va fi diminuat.

Coacazele au un continut mare de magneziu, iar asta inseamna o buna functionalitate a sistemului nervos, sistemului muscular, dar si pentru buna functionare a inimii. O portie de coacaze inseamna un aport de 15 mg de magneziu pentru organism.

Mai trebuie sa tii ca un consum regulat de coacaze previne si imbatranirea prematura, bolile neurologice, inflamatiile. In acelasi timp, consumul de coacaze protejeaza si membranele mucoase.

 Cand se culeg coacazele

 Cand se culeg coacazele
Cand se culeg coacazele

Daca si tu ai cultivat coacaz (ribes) la tine in gradina, trebuie sa stii ca acest arbust fructifer va produce fructe pentru aproximativ 3 luni. Totusi, momentul optim de recoltare va fi stabilit in functie de destinatia fructelor, dar si de culoarea acestora. Asadar, trebuie sa stii asta inainte sa afli cand se culeg coacazele.

Astfel, coacazele care sunt destinate consumului in stare proaspata sau pentru congelare, se vor recolta atunci cand au ajuns la maturitate. Fructele coacazului se vor recolta in lunile iunie-iulie, in functie de cat de ridicate sunt temperaturile.

Recoltarea se face pe timp racoros, dar mai ales atunci cand nu exista precipitatii. Mai mult, fructele se vor depozita imediat in incaperi racoroase sau in frigider, pentru maximum 10 zile. In cazul in care exista o incapere cu atmosfera controlata, coacazele se pot depozita pentru cel mult 35 de zile. Desigur, poti congela coacazele si le poti folosi la iarna pentru prajituri sau pentru consum.

In cazul in care folosesti coacaze pentru prepararea gemului, trebuie sa culegi fructele din vardul ciorchinelui atunci cand acestea intra in parga. Daca o sa prepari suc, atunci trebuie sa astepti pana ce fructele sunt foarte coapte.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.