Cand folosim Mospilan si ce daunatori combate
Cand folosim Mospilan si ce daunatori combate

Cand folosim Mospilan si ce daunatori combate


Cand folosim Mospilan. Afla in ce perioada se aplica acest insecticid care face parte din grupa neonicotinoidelor, dar mai ales ce daunatori combate. Ce trebuie sa stii si tu, daca vrei sa aplici aceste tratamente in gradina ta!

Cand folosim Mospilan si ce daunatori combate – Cuprins:

Ce este Mospilan

Insecticid
Insecticid

Inainte de toate, ar trebui sa stii si ce este Mospilan este un insecticid sistemic ce face parte din grupa produselor neonicotinoidice, insa cu un spectru larg de combatere. Substanta activa a acestui insecticid este acetamiprid.

Vestea buna este ca insecticidul poate ataca toata stadiile de dezvoltare ale insectelor si anume ou-larva-adult. Conform producatorului, insecticidul afecteaza sistemul nervos al insectelor, care vor paraliza si vor muri.

Mai mult decat atat, acest insecticid poate fi amestecat cu alte produse destinate pentru protectia plantelor sau impreuna cu fertilizanti foliari. Bineinteles, va fi nevoie sa faceti un test fizico-chimic pentru a testa amestecul.

Tratamentul cu Mospilan dureaza aproximativ 3 saptamani, iar vestea buna este ca eficacitatea produsului nu va fi influentata de temperaturile ridicate. Desigur, se vor respecta cantitatile recomandate de producator!

Cand folosim Mospilan

Cand folosim Mospilan
Cand folosim Mospilan

Dupa cum spuneam, Mospilan este folosit pentru a combate o multime de daunatori. Printre acestia, amintim paduchii cenusii si verzi, gandacii de Colorado, musculitele albe de sera, omizile, plosnitele cerealelor, molia verde a strugurilor sau paduchii crizantemelor.

Mospilan se foloseste pentru a trata aproape toate tipurile de plante, iar aici mentionam rosiile, cartofii, ceapa, varza, ardeii, garoafele, vita de vie, cerealele, trandafirii sau crizantemele.

Ei bine, acum am ajuns si la intrebarea cand folosim Mospilan. Acest insecticid se aplica la o avertizare sau atunci cand semnalam aparitia daunatorilor in culturi. In cazul in care aplici tratamentul la legume sau cereale, trebuie sa stii ca timpul de pauza este de 7 zile pentru cartofi, 3 zile pentru ardei si castraveti, 14 zile pentru ceapa si 7 zile pentru varza.

Timpul de pauza se refera la intervalul de timp care trebuie sa treaca de la aplicarea ultimului tratament pana la recoltare. Asadar, mare atentie atunci cand aplici acest tratament!

Citeste si: Cand se planteaza vita de vie. Sfaturi pentru incepatori

Pentru a depista un atac al daunatorilor va fi nevoie sa analizezi cu atentie frunzele plantelor. Daca acestea sunt ingalbenite sau pe suprafata acestora exista o secretie lipicioase, atunci va fi nevoie sa aplici un tratament cu Mospilan.

Vestea buna este ca Mospilan nu afecteaza albinele, asa ca insecticidul poate fi aplicat cu succes pe florile plantelor, chiar daca o albina se afla pe suprafata acestora sau chiar in interiorul florilor, culegand nectar.

Daca aplici un tratament cu Mospilan la pomii fructiferi, trebuie sa stii ca acesta poate combate paduchele din San Jose, afidele si paianjenul rosu, sub diverse forme de dezvoltare.

Iti recomandam sa aplici Mospilan impreuna cu un ulei de natura minerala sau vegetala. In acest caz, iti recomandam sa folosesti Toil si sa nu uiti ca temperatura minima de aplicare a acestui tratament este de 4 grade Celsius.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.