Schema tratamente ardei. Afla cand se stropesc ardeii din gradina si ce produse ar trebuie sa folosesti. Mai mult, iti explicam si in ce perioada sa aplici tratamentele si care este timpul de pauza.
Schema tratamente ardei. Cand sa aplici stropirile in gradina ta
Pentru ca bolile si daunatorii ardeiului (Capsicum annuum) dau batai de cap celor ce cultiva legume, ar trebui sa stii care sunt tratamentele si in ce fenofaze ar trebui sa le aplici.
Trebuie sa stii ca primul tratament se aplica in faza de rasad, iar ardeiul are nevoie de o stropire cu Vertimec pentru acarieni, musca miniera si tripsi. Timpul de pauza este de 3 zile.
Citeste si: Cand se stropesc rosiile. Schema de tratamente la tomate
Tot in aceeasi perioada, se aplica un tratament cu Ortiva Top pentru mana, patarea cafenie, fainare, alternarioza si putregaiul cenusiu. Ca si in cazul primului tratament, timpul de pauza va fi tot de 3 zile.
Inainte de plantare, rasadurile de ardei mai au nevoie de un tratament pentru putregaiul cenusiu, iar in acest caz vom folosi Switch 62.5 WG. Va fi nevoie si de o stropire cu Teppeki pentru afide. Timpul de pauza pentru aceste tratamente este de 3 zile.
La plantare, aplica un tratament cu AMN Promot pentru uscarea vasculara, dar si un tratament cu Trika Expert pentru buha semanaturilor, viermele sarma si carabusul de mai.
Schema tratamente ardei. Dupa ce a trecut o saptamana de la plantarea rasadurilor de ardei, trebuie sa incepi o noua serie de tratamente. Mai intai, trebuie sa stropesti rasadurile de ardei cu Kupfelor pentru a preveni mana, iar timpul de pauza este de 7 zile.
Tot in aceeasi periaoda se aplica un tratament cu Sanmite 10 SC pentru acarieni si musculita alba de sera, iar timpul de pauza este de 3 zile. Pentru acarieni, tripsi si musca miniera se va aplica un tratament cu Vertimec, iar timpul de pauza este de 3 zile.
Dupa 2 saptamani de la ultimul tratament, ardeii au nevoie de o stropire cu Amistar pentru putregaiul alb, putregaiul cenusiu, alternarioza si fainare. Timpul de pauza va fi de 3 zile.
Citeste si: Cand se planteaza varza de toamna in camp sau in gradina
Pentru a combate afidele se face o stropire cu Mospilan 20 SG, iar pentru acarieni se foloseste Nissorun. Timpul de pauza este de 3 zile.
Dupa alte 14 zile de la ultimul tratament aplicat in aceasta schema de tratamente pentru ardei, ardeii au nevoie de o stropire si pentru a combate fainarea, iar aici recomandam Topas 100 EC, timpul de pauza fiind de 3 zile. Pentru alternarioza se foloseste Cidely Top, iar timpul de pauza este de 3 zile.
Pentru a combate molia tomatelor, musca miniera, omizile, acarienii si omida fructelor iti recomandam sa folosesti Voliam Targo. Timpul de pauza va fi de 3 zile.
Schema tratamente ardei. Dupa ce au trecut doua saptamani de la ultimul tratament, ardeii au nevoie de inca un tratament pentru afide, iar aici recomandam Faster 10 EC. Timpul de pauza va fi de 3 zile.
Pentru putregaiul cenusiu si fainare, ardeii se stropesc cu Signum. Timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru a combate omida fructelor, iti recomandam un tratament cu Bactospeine, timpul de pauza fiind de 2 zile.
Dupa alte 2 saptamani de la ultimul tratament, se mai aplica o stropire cu Ortiva Top pentru mana, patarea cafenie, fainare, alternarioza si putregaiul cenusiu. Timpul de pauza va fi de 3 zile.
Citeste si: Cand se stropesc castravetii. Ce produse sa folosesti pentru legumele din solar
Pentru omida fructelor, aplica o stropire cu Alverde in aceasta schema de tratamente pentru ardei. Timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru acarieni va fi nevoie de un tratament cu Floramite, iar timpul de pauza va fi de o zi.
Dupa ce au trecut alte 2 saptamani de la ultimul tratament aplicat, ardeii mai au nevoie de o stropire pentru acarieni, iar in acest caz iti recomandam sa folosesti Nissorun. Timpul de pauza va fi de 3 zile.
Pentru omida fructelor aplica Affirm si un timp de pauza de 3 zile. Combaterea bolilor precum alternarioza, patarea cafenie, mana, putregaiul cenusiu si fainare se face cu Dagonis. Timpul de pauza va fi de 3 zile.