Cand se recolteaza radacina de papadie si la ce este buna
Cand se recolteaza radacina de papadie si la ce este buna

Cand se recolteaza radacina de papadie si la ce este buna


Cand se recolteaza radacina de papadie. Afla care este perioada ideala pentru a recolta aceasta radacina, dar mai ales la ce o poti folosi. De ce este utila si ce afectiuni poate sa vindece.

Ce poti face cu papadia

Ceai de papadie
Ceai de papadie

Radacina de papadie (Teraxacum officinale) este o planta medicinala care ofera o multime de beneficii pentru organismul uman. Bineinteles, multi dintre noi stiu ca papadia este o balarie, insa trebuie sa stii ca aceasta este eficienta in vindecarea si prevenirea cancerului.

Papadia este un diuretic natural, are proprietati calmante si antireumatice, actioneaza ca si detoxifiant si antioxidant, dar are si proprietati antiinflamatoare. Totodata, poti folosi papadia pentru proprietatile tonice, vitaminizante si hipoglicemiante.

Si, daca ai destula rabdare, poti prepara si mierea de papadie. Nu este o reteta grea, insa trebuie sa stii ca mierea de papadie este un preparat extrem de sanatos pentru organism, asa ca te sfauim sa il incerci.

Cand se recolteaza radacina de papadie

Cand se recolteaza radacina de papadie
Cand se recolteaza radacina de papadie

Daca te-am convins sa folosesti si tu papadia, atunci ar trebui sa stii si cand se recolteaza radacina de papadie. Bineinteles, o sa iti mai spunem si cand sa recoltezi frunzele sau florile de papadie, daca vrei sa prepari binecunoscuta miere de papadie.

Ei bine, radacina de papadie se poate recolta de doua ori pe an, in perioadele cand concentratia de nutrienti atinge nivelul maxim. Aceste perioade sunt primavara devreme, inainte ca planta sa infloreasca (sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai), dar si toamna (in lunile septembrie-octombrie). Dupa recoltare, radacina de papadie se va usca, pentru a putea fi pregatita de preparare.

Citeste si: Cand se muta trandafirii si cum faci acest lucru in mod corect

Modul de recoltare este destul de simplu, insa trebuie facut cu rabdare pentru a nu rupe radacina. Udarea foarte bine a pamantului te va ajuta in intregul proces si va fi mult mai usor sa o faci. In acelasi timp, va trebui sa tai radacinile laterale si sa pastrezi doar radacina principala.

Dupa ce ai recoltat radacina, va trebui sa o pui intr-un bol sau o galeata cu apa, pentru a curata resturile de pamant. Poti folosi si o perie pentru a curata foarte bine totul.

Cand se recolteaza frunzele si florile de papadie

Flori de papadie
Flori de papadie

Desigur, nu doar radacina este folositoare, asa ca ar fi bine sa stii si cand se recolteaza florile, dar si frunzele de papadie. Daca vrei sa faci miere de papadie, trebuie sa stii ca florile se recolteaza in luna mai, deoarece atunci este perioada ideala.

Totusi, ai mare grija cand recoltezi florile si foloseste o foarfeca pentru a le taia. Acestea contin o cantitate mare de polen, benefic pentru macroelementele si microelementele pe care le contine.

Frunzele de papadie se recolteaza primavara, adica vorbim despre frunzele tinere ale plantelor care inca nu au inflorit. Iti recomandam sa folosesti din nou o foarfeca si sa le eviti pe cele galbene sau bolnave.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.