Cand se planteaza salcia. Sfaturi utile pentru incepatori
Cand se planteaza salcia. Sfaturi utile pentru incepatori

Cand se planteaza salcia. Sfaturi utile pentru incepatori


Cand se planteaza salcia. Daca si tu vrei sa plantezi acest arbore in curtea ta, atunci ar fi bine sa stii care sunt cele mai bune perioade si cand trebuie sa eviti aceasta operatiune. Iata ce trebuie sa stii!

Cand se planteaza salcia. Sfaturi utile pentru incepatori – Cuprins:

Cand se planteaza salcia

Cand se planteaza salcia
Cand se planteaza salcia

De multe ori, alegem sa plantam o salcie in curte deoarece aceasta va creste fara nicio problema, nu are nevoie de foarte multa ingrijire, iar pe parcursul anilor ne vom bucura de umbra pe care o face.

Totusi, care este cea mai buna perioada, cand se planteaza salcia? Conform expertilor, salcia se poate planta primavara sau toamna, neaparat in perioada de repaus vegetativ. Tine minte ca temperaturile trebuie sa fie de peste 5 grade Celsius atunci cand faci plantarea si nu trebuie sa existe vreun pericol de inghet!

Dupa plantare, va fi nevoie sa uzi salcia periodic pentru ca aceasta are nevoie de multa apa. Evita uscarea solului, daca vrei ca arborele tau sa se dezvolte in mod corect si sa creasca mai repede.

Cum sa ingrijesti salcia, sfaturi pentru incepatori

Cea mai mare problema legata de salcie o reprezinta taierile periodice. Acestea se fac pentru a se mentine forma dorita, iar perioada in care le poti face este in repausul vegetativ, adica toamna sau primavara. Taierile periodice favorizeaza si dezvoltarea altor ramuri mai rigide, dar in acelasi timp si formarea unei structuri rezistente.

Locul in care plantezi o salcie (Salix L.) trebuie sa fie la lumina soarelui sau partial umbrit. Ar fi bine sa retii faptul ca salcia are nevoie de minimum 4 ore in care sa beneficieze de lumina soarelui pe parcursul zilei, asa ca mare atentie unde o plantezi.

Legat de solul de care are nevoie salcia, ar trebui sa stii ca acest arbore nu este foarte pretentios, asa ca se poate dezvolta fara probleme in solurile luto-nisipoase, luto-argiloase, acide sau alcanine. Totodata, acestea trebuie sa fie drenate sau compacte!

Citeste si: Cand se planteaza iedera si ce trebuie sa stii despre ingrijire

Daca vrei sa iei in calcul administrarea ingrasamintelor, ar fi bine sa stii ca poti folosi un ingrasamant pentru arbori si arbusti, pe care il poti achizitiona de la un magazin de specialitate.

In cazul in care vrei sa inmultesti salcia din curte, este bine sa stii ca aceasta operatiune se poate face foarte usor prin butasire sau altoire. Daca alegi sa faci inmultirea prin butasire, este necesar sa tai ramuri lungi de aproximativ 20 cm.

Aceste ramuri se taie primavara devreme, iar apoi se pun intr-o galeata sau un vas cu apa. Schimba apa periodic pentru a impiedica dezvoltarea fungilor si a favoriza dezvoltarea radacinilor. Dupa ce radacinile s-au format, ramurile se pun direct in pamant, in gropi cu o adancime de aproximativ 25 cm.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.