Cand se planteaza brazii argintii si cum sa faci asta
Cand se planteaza brazii argintii si cum sa faci asta

Cand se planteaza brazii argintii si cum sa faci asta


Cand se planteaza brazii argintii. Afla care este perioada ideala in care sa faci plantarea bradului, dar si care sunt pasii pentru ca acesta sa se prinda. Cum sa alegi locul in care il plantezi si ce trebuie sa ai in vedere.

Cand se planteaza brazii argintii si cum sa faci asta – Cuprins:

Cand se planteaza brazii argintii

Cand se planteaza brazii argintii
Cand se planteaza brazii argintii

Daca si tu iei in considerare plantarea unui brad argintiu, ar trebui sa stii cand este perioada ideala in care acest conifer se planteaza. Pentru ca brazii argintii fac parte din categoria coniferelor rezistente, trebuie sa stii ca acestea pot creste aproape in orice conditii, asa ca nu iti face mari griji cum ca operatiunea nu va avea succes.

Pe langa faptul ca aceste conifere sunt rezistente, acele brazilor au culoarea argintie pe tot parcursul anului, in timp ce conurile rezista pe crengi timp de cateva luni. Mai mult, aceste conifere degaja si un miros puternic de brad.

Totusi, trebuie sa stii ca bradul argintiu trebuie protejat in primii 3 ani de vanturile puternice de pe timpul iernii, dar si impotriva gerului. Daca temperaturile coboara sub valoarea de -15 grade Celsius, acesta trebuie plantat in locuri unde beneficiaza de lumina soarelui pentru a face fata temperaturilor negative. Tocmai de aceea trebuie sa stii cand se planteaza brazii argintii.

Solul ideal pentru plantarea bradului argintiu este unul acid si umed, cu drenare usoara. Asadar, poti planta brazii cam in orice mediu, chiar si la ora. Trevuie sa stii ca acestia suporta bine si poluarea atmosferica, asa ca nu se vor imbolnavi si nu va fi nevoie de vreo ingrijire speciala.

Plantarea bradului
Plantarea bradului

Cand se planteaza brazii argintii? Ei bine, acestia se planteaza in luna noiembrie sau la jumatatea lunii decembrie. Daca ratezi aceasta perioada, trebuie sa stii ca ii mai poti planta si primavara, inainta de jumatatea lunii martie.

Bineinteles, plantarea trebuie sa se faca intr-o zi cu soare, iar groapa nu trebuie sa aiba mai mult de 50 cm latime, 50 cm lungime si 50 cm adancime. Desigur, ia in vedere faptul ca trebuie sa te ocupi de fasonarea radacinilor, adica de taierea celor lungi sau a celor rupte sau necrozate.

Citeste si: Cand se planteaza ciresii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi

Totodata, trebuie sa faci si mocirlirea radacinilor, adica inmuierea acestora intr-un amestec de pamant galben, gunoi de grajd proaspat si apa. Dupa ce ai facut si asta, poti pune bradul in groapa, iar apoi sa ai grija sa il tasezi foarte bine pentru a nu ramane goluri de aer la nivelul radacinilor. Pe langa faptul ca trebuie sa stii cand se planteaza brazii argintii, trebuie sa stii si cum sa faci asta.

In cazul in care temperaturile se mentin pozitive si nu exista precipitatii, bradul se va uda abundent in urmatoarele 5-7 zile. Daca prognoza meteo anunta temperaturi negative in urmatoarele doua saptamani, te sfatuim sa nu il mai uzi, pentru ca acesta poate fi compromis.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.