Cand se face transplantarea plantelor de apartament
Cand se face transplantarea plantelor de apartament

Cand se face transplantarea plantelor de apartament


Cand se face transplantarea plantelor de apartament. Este stiut faptul ca odata cu cresterea temperaturilor din termometre si cu marirea zilelor, plantele incep un nou ciclu de crestere. Potrivit recomandarilor date de specialisti, tot acesta este si momentul in care noi trebuie sa ne asiguram ca plantele au suficient spatiu si pentru radacini. In caz contrar, procesul de dezvoltare al plantelor este pus in pericol.

In aceste conditii, in multe gospodarii apare destul de des urmatoarea intrebare: cand este bine sa muti o planta intr-un ghiveci mai mare? Vrem sa va oferim mai multe detalii despre acest subiect, asa ca va invitam sa ramaneti alaturi de noi si in randurile urmatoare!

Cand se face transplantarea plantelor de apartament – Cuprins:

Transplantarea plantelor de apartament. Cand sa faci asta

Transplantarea plantelor de apartament
Transplantarea plantelor de apartament

Potrivit specialistilor, este indicat ca o data pe an sau macar la doi ani sa mutam plantele in ghivece mai incapatoare. Suntem nevoiti sa facem acest lucru deoarece plantele isi dezvolta si radacinile atunci cand formeaza noi ramuri, fruze si flori.

Sigur, fiecare planta are propriul sau ritm de crestere, asa ca nu suntem obligati sa mutam toate plantele dintr-un ghiveci in altul intr-un anume moment. Spre exemplu, cactusii sau plantele suculente au un ritm mai lent de crestere, ceea ce inseamna ca nu vor avea nevoie de un ghiveci mai incapator atat de des. 

Plantele pe care le avem in case au inteligenta lor proprie, ele fiind capabile sa isi dea seama ca au nevoie de un nou ghiveci in care sa se dezvolte. Astfel, plantele ofera anumite indicii in acest sens, indicii pe care trebuie sa fim in stare sa le observam pentru a ne da seama cand este bine sa mutam o planta intr-un ghiveci mai mare. Haideti sa descoperim impreuna care sunt aceste indicii de care trebuie sa tinem cont!

Transplantarea plantelor de apartament. In primul rand, este de la sine inteles ca trebuie sa mutam planta intr-un ghiveci mai mare in cazul in care radacinile ei ies din ghiveci prin orificiile de scurgere a apei sau atunci cand radacinile ei sunt vizibile la suprafata solului. De asemenea, trebuie sa schimbam ghiveciul atunci cand radacinile plantei imping pamantul in exterior, fortand planta sa se ridice in timp ce spatiul dintre pamant si marginea vasului se micsoreaza. 

Ghivece de plante
Ghivece de plante

Daca observam ca planta nu mai creste sau ca pare sa creasca intr-un ritm mai lent decat in mod normal ne putem da seama automat, de asemenea, ca planta are nevoie de un ghiveci ceva mai incapator. Totodata, trebuie sa actionam in acest sens si atunci cand planta se usuca mai repede decat in mod normal. Tocmai de aceea, trebuie sa stii mai multe despre transplantarea plantelor de apartament

In cazul in care observi ca planta nu mai are loc in ghiveciul sau si are nevoie de mai mult spatiu pentru a creste, ai la dispozitie mai multe variante de lucru. In primul si primul rand, poti muta planta intr-un ghiveci mai mare, ceea ce am spus si in randurile precedente.

Citeste si: Cand se scot plantele afara primavara. De la ce temperaturi

Daca ai mai multe plante intr-un singur ghiveci, poate ar fi cazul sa iei in calcul faptul ca le poti muta in ghivece separate. Atentie, orieteaza-te intotdeauna spre acele ghivece care sunt proportionale cu dimensiunea radacinilor lor. 

ransplantarea plantelor de apartament. Fii atent atunci cand alegi un nou ghiveci, nu trebuie sa exagerezi indreptandu-ti atentia catre un ghiveci prea mare. Daca ghiveciul este prea mare, acesta va fi plin cu pamant la care radacinile plantei nu ajung. In asemenea conditii, apa nu se va drena, ceea ce este daunator pentru o planta.

De asemenea, in cazul in care alegi un ghiveci in care au mai fost si alte plante, asigura-te mai intai ca l-ai curatat foarte bine astfel incat sa nu ramana niciun fel de paraziti! Asigura-te, totodata, ca ghiveciul pe care l-ai ales are orificii de scurgere. 


Like it? Share with your friends!

Cristian P.