Gradina

Cand se planteaza craitele si cum obtii rasadurile

Cand se planteaza craitele. Afla care este perioada optima pentru a le pune in gradina, dar si cum poti sa obtii rasadurile chiar la tine acasa. Nu trebuie sa fii un expert, doar sa urmezi sfaturile noastre!

Cand se planteaza craitele si cum obtii rasadurile – Cuprins:

Cand se pun semintele pentru a obtine rasaduri

Rasad de craite

Pentru cei ce nu stiu, craitele (tagetes patula) mai sunt numite si ferfenii, iar marele avantaj al acestora este ca infloresc din vara pana in toamna, mai exact in perioada iulie-octombrie. Asadar, le poti planta si tu in curtea ta, daca vrei sa te bucuri de flori pe o perioada mai lunga. Iata cand se planteaza craitele.

Inainte de a pune semintele pentru rasaduri, trebuie sa stii ca aceste plante au nevoie de un sol cu pH-ul intre 6 si 6.5, acesta trebuie sa fie reavan si fertilizarea trebuie sa se faca in mod regulat. Mai mult, si umiditatea trebuie sa fie moderata.

Semintele de craite se pun incepand cu luna februarie si pana la sfarsitul lunii aprilie, insa ia in considerare un spatiu protejat precum o sera, solar sau chiar pervazul din casa. Bineinteles, poti pune semintele si direct in pamant, insa doar dupa ce a trecut pericolul de inghet, in general la sfarsitul lunii aprilie.

Germinarea semintelor poate dura pana la 14 zile, in functie de temperatura. Mare atentie, temperatura optima este de 21 grade Celsius, iar germinarea va avea loc in 3-10 zile. Adancimea la care se pun semintele trebuie sa fie de aproximativ 5 mm. Asadar, mare atentie cand se planteaza craitele.

Pentru a evita caderea rasadurilor, te sfatuim sa aplici un fungicid imediat dupa ce ai pus semintele. Iti recomandam Previcur Energy, insa va trebui sa respecti cantitatile recomandate de producator.

Cand se planteaza craitele

Cand se planteaza craitele

Este bine sa stii ca transplantarea rasadurilor se poate face la aproape 4-5 saptamani de la plantare. Asadar, cand se planteaza craitele? Ei bine, rasadurile de craite se planteaza in luna mai, insa doar daca nu mai exista pericol de inghet!

De asemenea, rasadurile de craite trebuie ferite de lumina directa a soarelui pana ce vor atinge inaltimea de 10-12 cm, iar distanta de plantare trebuie sa fie de aproximativ 25-30 cm. Trebuie sa stii ca locul de plantare nu trebuie sa fie foarte luminos, pentru ca acest lucru poate duce la inflorire prematura.

Citeste si: Cand se planteaza magnolia si cum sa faci acest lucru

Rasadurile se pot fertiliza cu Cropmax, insa doar dupa ce vor avea frunze adevarate. Udarea este iarasi foarte importanta, asa ca mare atentie in lunile calde de vara, atunci cand plantele au nevoie de o cantitate mai mare de apa.

Nu uita ca dupa ce craitele au inflorit sa inlaturi florile uscate pentru a prelungi durata de inflorire. Mare atentie si la daunatori, cei mai intalniti sunt tripsii, afidele, musculita alba si paianjenul rosu comun.

Share
Published by
Cristian P.

Recent Posts

  • Utile

Cand si de ce se pune busuioc sub perna, conform traditiei populare

Cand se pune busuioc sub perna. Credinta populara asociaza sarbatorilor de peste an o serie…

31.10.2022
  • Gradina

Cand se stropeste via cu piatra vanata si cum sa faci solutia

Cand se stropeste via cu piatra vanata. Afla care sunt perioadele in care sa aplici…

25.10.2022
  • Gradina

Cand se planteaza catina si cum sa faci acest lucru

Cand se planteaza catina. Afla care este cea mai bune perioada pentru a planta catina…

24.10.2022
  • Utile

Vacanta in Egipt. Cand este cea mai buna perioada de vizitat

Te gandesti la o vacanta in Egipt in viitorul apropiat? Este o decizie excelenta, Egipt…

28.06.2022
  • Istorie

Cand a aparut boxul si unde au avut loc primele lupte

Cand a aparut boxul. Boxul reprezinta, fara nici cea mai mica indoiala, la ora actuala,…

20.06.2022
  • Utile

Cand incepe Programul Litoralul pentru toti in 2022

Cand incepe Programul Litoralul pentru toti in 2022. Temperaturile din termometre cresc parca de la…

16.06.2022